Hogyan manipulálták a kocsmai nyerőgépeket?

Kocsmai nyerőgépek csalás

Egy korábbi cikkünkben már említettük, idén 10 éve, hogy betiltották a kocsmai nyerőgépeket Magyarországon. Ennek számtalan oka volt. Egyrészt mindenki számára nyilvánvaló, hogy politikai indokok is álltak mögötte. A másik, hogy valóban a „ szegényebb sorsú „ emberekre gondolva, ne a nyerőgépekbe dobálják a nehezen megkeresett pénzüket. Ráadásul, mint utólag kiderült, néhány helyen még csaltak is a nyerőgépek üzemeltetői. Ezt a nyerőgépes korszak elején, mikor még szabályozás sem volt, könnyedén megtehették. Most nézzük is meg, hogyan csaltak a kocsmai nyerőgépek üzemeltetői? Azonban mielőtt folytatnák fontos megjegyezni, hogy ez nem minden üzemeltetőre igaz! De sajnálatos módon vannak, akik csaltak!

Hogyan működnek a kocsmai nyerőgépek?

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan csaltak a kocsmárosok, először is látnunk kell hogyan működnek a kocsmai nyerőgépek? Egyszerű. Ezek a nyerőgépek is, a befizetett összegekből egy program alapján osztanak vissza nyereményt a játékosoknak. Azonban az online nyerőgépekkel eltérően, ahol az RTP 97,98% tehát a befizetett összegekből ennyit oszt vissza a nyerőgép, a kocsmai nyerőgépnél, átlagosan ez az érték 60% körül mozgott. Persze csak akkor, ha a program nem volt megbuherálva. Pedig sok helyen megvolt! Mivel főleg az első időszakokban, mikor még engedély sem kellett az üzemeltetésükhöz, úgy állították be ezt a százalékot, ahogy csak akarták.

Akár 0% RTP beállítás kocsmai nyerőgépeken?

Hallottunk már olyan esetről is, amikor fizetés környéki időszakban, kisebb falvakban képesek voltak az üzemeltetők 0% RTP értéket is beállítani. Ugye minél magasabb ez az érték, annál többet oszt vissza a nyerőgép a befizetett összegekből. Ennek az egyik szembetűnő jelen volt, hogy bármekkora téten, bárhol is játszott az ember, nem kapott egyetlen nyerő pörgetést sem. Fizetések tűntek el a süllyesztőbe percek alatt. Persze az okosabbak ezt a számot, azért kissé magasabbra állították be, hogy ne legyen annyira átlátszó. Azért az ember érezze, hogy van némi esélye, pedig nem volt! Egyáltalán semmi esélye sem volt, hogy nyerjen!

Sajnáljuk, de a nyerőgép üzemen kívül.

Abból lehetett tudni, hogy valaki sok pénzt pakolt egy kocsmai nyerőgépbe, hogy hirtelen „ a nyerőgép nem üzemel „ címkét ragasztották rá. Ilyenkor egyből jött a szervizes és azonnal ürítették is a nyerőgépet. Miért is? Ugye ebben az esetben is a befizetett összegből, megadott százalékot vissza kellene osztani nyereményként. Azonban, ha a szervizes üríti a nyerőgépet, frissíti a programot, máris úgy veszi a játék, hogy nem is volt benne egy nagyobb összeg. Innentől kezdve, aki előtte látta a nagy bukást, ő is áldozatul esik, mivel úgy gondolja, hogy most nagyot fog kaszálni. Pedig nem fog! Bukni fog!

A nyerőgép meghibásodása esetén, a nyereménye törlésre kerül.

Ennél bosszantóbb és gonoszabb dolgot el sem tudunk képzelni! Mikor úgy érzi az ember, hogy végre mellé állt a szerencse, nyert egy nagyobb összeget vagy jackpotot fogott. Erre jön a kocsmáros és közli, hogy a nyerőgép meghibásodott és a nyereményét nem tudjuk kifizetni. Sajnos ez számtalanszor megtörtént. De halottunk már híres amerikai kaszinókban is hasonló esetről. Ilyenkor, hazánkban főleg a kezdetekkor nem igazán tudunk hova fordulni. Bár a nyerőgépek utolsó éveiben, már könnyebben felehetett lépni, ha úgy éreztük csalás áldozatává váltunk, de az sem volt annyira egyszerű.

Az online nyerőgépeket is tudják manipulálni?

Igen. Ha ellenőrizetlen, engedély nélküli online kaszinóban játszunk, akkor sajnálatos módon csalás áldozatául eshetünk. Ugye manipulálni csak akkor tudják, ha nem az eredeti kaszinó játékokat kínálják számunkra. Mert ugye az eredeti játékokat a szolgáltatók felügyelik, ellenőrzésük alatt tartják azok használatát. Az egyik ilyen csaló a Casino Atlanta volt. A cég a Novomatic nyerőgépeket másolta le. Megtévesztésig hasonlítottak az eredeti játékokra, például a Book of Ra nyerőgépekre. Azonban rövid időn belül fény derült a csalásra és be is zárták őket. Szóval, mindenkit óvatosságra intünk kaszinó választás esetén. Addig is a honlapunkon található nyerőgépek, regisztráció nélkül, azonnal és ingyen kipróbálhatóak. Jó szórakozást kívánunk!

Fotó: Mohai Balázs, index.hu