Adóköteles az online szerencsejáték?

Online szerencsejáték adózás

Akár 8 éves börtönt is kaphat az a személy, aki nem tartja be az online szerecsejátékra vonatkozó adózást. Korábban még a kocsmai nyerőgépek idejében a játékosoknak nem kellett foglalkozniuk az adózással. Azt az állam és a nyerőgépek üzemeltetői egymás között rendezték. A nyeremények adómentesek voltak. A játékosoknak azon kívül, hogy igényelték, majd felvették a nyereményüket egyéb feladatuk nem volt. Azonban a világ az utóbbi időben sokat változott és ezáltal megjelentek az online szerencsejátékok is, ahol bizonyos esetben, adókötelesek vagyunk. Ha pedig ennek nem teszünk eleget, akár börtönbe is kerülhetünk!

Mikor nem vagyunk adókötelesek?

Abban az esetben, ha állami engedéllyel rendelkező online kaszinóban, mint például a GrandCasino.hu felületén játszunk, akkor a nyereményünk nem adóköteles. Többek között ebben a kaszinóban szerzett nyeremények is teljesen adómentesek. Ezzel jó tisztába lenni még mielőtt bármilyen online szerencsejátékban is részt vennénk. Ezáltal sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat!

Adómentes online kaszinók ajánlata

KaszinóBónusz összegeIgénylés
Kaszinó bónuszMeglepetés bónuszKinyitom
Ingyen pörgetés100 ingyen pörgetésKérem
Ingyen pörgetés100%-os feltöltési bónusz, 100.000Ft-igKérem

Milyen esetben adóköteles az online szerencsejáték?

Online kaszinók esetében az állami engedéllyel nem rendelkező online szerencsejáték oldalakon szerzett nyeremények, minden esetben adókötelesek. Szóval minden olyan kaszinóban nyert összegből, amely nem szerepel a Szerencsejáték Felügyelet honlapján, mint engedélyezett online kaszinó, adóznunk kell. Ha ezt nem tesszük meg, akkor lényegében adócsalást követünk el, amelynek elég magas, 2-től 8 évig terjed a büntetőtétele. Az lehet, hogy azt hisszük minket sose kaphatnak el, pedig előbb utóbb minden adócsalót megtalálnak!

Mennyit kell adózni online szerencsejáték esetén?

A fent említett példa alapján, ha nem engedélyezett, tehát illegális online szerencsejátékban veszünk részt és nyerünk, akkor a nyereményünk több mint 30%-át be kell fizetnünk adóként!

Egészen pontosan:

15 százalékos szja-előleget

15,5 százalékos szochót

kell fizeti.

Miért kockázatos az illegális online szerencsejáték?

Azon kívül, hogy több mint 30%-ot kell fizetni az illegális szerencsejátékból szerzett nyeremények után, még némi kockázattal is jár. Sajnos sok esetben találkoztunk olyan példával, hogy a játékos a végén meg sem kapta a nyereményét. Milyen kellemetlenül eshet, mikor az ember végre nyer egy nagyobb összeget a kaszinó, pedig egyszerűen, mindenféle indokkal nem fizeti ki. Már pedig, az illegális kaszinók ezt is könnyedén megtehetik, mivel nem felügyeli őket egyetlen magyar hatóség sem!